Update 24 septembrie

2. Integration Development Team

Interni : Mara Nedelcu, Alexandru Șerban, Tibi Cimpoeru, Cristian Vlad

Traineri : Cristian Coman (BPM), Ciprian Axente (IIB)

Articol susținut și realizat de Mara, Alex, Tibi, Cristi

PRIMELE CUVINTE

Cuvinte de încurajare sau motivaționale? Așa a început viața de intern developer.

Primele gânduri au fost pozitive, no mixed feelings, no nothing. Doar ideea unui capitol nou: cel de developer. Și am nimerit și undeva fain (nișat) – Integration development.

În prima săptămâna a fost training pe BPM, probleme cu mașinile virtuale, cu laptopurile, hai să cumpărăm RAM, hai să ne facem avioane din ‘sculele’ hardware. În primele 3 zile ale săptămânii veneau curierii <ca la pomană>.

Moamăă, câte chestii în BPM-ul ăsta! Unde era până acum de nu am auzit de el? Păcat! Indienii au auzit, sunt calare pe el <ca pe butelie>, tutorial au făcut ca la orice alt software. Punjabi power!

Ce am facut mai exact? Păi, pe scurt, am făcut ‘drag and drop’ și am scris câteva linii de cod. Pe lung, am făcut un prim program care să ne afișeze o înșirurire de caractere ordonate aleatoriu – unii o mai numesc și propoziție.

Hai să facem procese, hai să facem useri, hai să facem obiecte, coach-uri! Ah, da’ deja le știți pe astea! Să trecem mai departe. Știți ce e aia ENV? A avut răbdare  să ne spună  ce e și am și facut un ENV. (Cristi)

În a doua săptămână l-am cunoscut pe Ciprian, care ne-a întâmpinat cu cel mai frumos mesaj de primire: . El ne-a inițiat în tainele IIB-ului, care are mai puține probleme de configurare decât BPM-ul, însă este mai greu de înțeles.

            Prima dată când am auzit de <BROKER> ne-am gândit la oamenii care fac asigurări și nu reușeam să înțelegem ce legătură există între cele două. 😊 Dar BROKER-ul e ca un pitic din ăla care lucrează pentru tine când dormi.

            BROKER-ul e primul pe care îl “concediezi” în caz de nu merge nimic. Dai restart la BROKER, oprești aplicația și o redeschizi.

            Primele două aplicații, apelare SOAP, Postman și hai să facem apelari la baze de date 😊. Râdem, și râdem pentru că ne-a luat durerea de cap… Oracle XE, Sql Development. Hai, că o să fie ușor! 😊 Ușor ca la programatori…

            Cum victoriile duc spre alte victorii, așa și noi: “hai să facem și insert în baze de date și select-uri” și totul gata până vineri! Săptămâna s-a finalizat cu “Faceți o bucla FOR care să vă insereze date în baza de date”. De aici, weekend!

…to be continued

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8