Update 1 octombrie

3. Digital Identity Technical Bootcamp experience

Bootcampers: Andra Racoviță, Alin Olteanu, Dragoș Unguru, Vlăduț Mărgineanu, Cosmin Zărnescu, Luca Dulgheru, Valentin Savoiu, Denisa Maftei și Bogdan Munteanu

Prima – Experiența Andrei

Bună, 

Am scris câteva gânduri despre Bootcamp. 😄

Am început această experiență foarte entuziasmată și doritoare să învăț despre Digital Identity, despre care inițial nu știam foarte multe lucruri. Bootcamp-ul a reprezentat o perioadă foarte intensă de învățare, în care am avut mentori diferiți pentru fiecare componentă ForgeRock cunoscând, astfel, o parte din echipa ITSS. Informația pe care o aflam în fiecare zi era complet nouă și mereu mi se părea că nu o să pot înțelege tot, dar acest gând trecea când știam că avem la fiecare pas un mentor, care era mereu gata să ne ajute și să ne răspundă la toate întrebările. Erorile care apăreau când făceam ceva nou ne-au unit ca echipă. Noi, bootcampers, eram mereu pregatiți să facem debugging pentru a rezolva problema apărută. 

După primele săptamâni în care ne-au fost arătate funcționalitățile ForgeRock, am ajuns într-un final să aplicăm tot ce am învățat. Aceasta a fost cu siguranță partea mea preferata. Ne-am împărțit în echipe și am început să lucrăm la mici proiecte, flow-uri de autentificare, folosind împreună AM, IDM și IG.

Toată experiența Bootcamp-ului a fost una extraordinară. Sunt foarte fericită că am avut șansa să particip.

O zi frumoasă,

Andra

A doua – Experiența lui Luca

Q: Ce mi-a plăcut? 

A: Pot spune că, pentru mine, acest Bootcamp a reprezentat o experiență foarte tare, din care am avut MULTE de învățat! Mi-a plăcut domeniul la care a facut referire, faptul că am interacționat/învățat tehnologii noi despre care nici nu aveam habar și, nu în ultimul rând, comunitatea! Atât colegii, cât și trainerii au fost super. Din punctul meu de vedere s-a menținut o sinergie foarte bună pe întreg parcursul bootcamp-ului! 

Q: Ce am descoperit? Cu ce m-a ajutat? 

A: Pe parcursul acestui bootcamp am avut ocazia să învăț tehnologii noi despre care aveam ori cunoștințe minimale, ori deloc . Totodată, a fost prima mea interacțiune cu tot ce înseamnă Digital Identity, un concept despre care nu știam absolut nimic înainte să încep, dar care acum îmi este mult mai clar și mi se pare mult mai atractiv! Am avut, de asemenea, ocazia să învăț ce se află în spatele unei aplicații reale, care implică tehnologiile abordate, fapt ce ajută la înțelegerea unui astfel de sistem complex. Consider că m-au ajutat enorm toate aceste informații! 

Q: Comunitatea? Cum au fost trainerii? 

A: Daca ar fi să descriu într-un cuvânt, probabil aș spune: super! Totul a mers bine, trainerii au avut răbdare cu noi, training-urile au decurs foarte bine overall! Atunci când au intervenit probleme sau am avut nevoie de ajutor, trainerii s-au implicat de fiecare dată. Cand am avut întrebări, trainerii s-au asigurat ca totul este clar și că am înțeles tot ce se întâmplă. Training-urile au fost foarte bine organizate, iar informația a fost livrată și susținută așa cum trebuie – prin exemple, exerciții practice, mini-proiecte etc.

A treia – Experiența lui Vlăduț

…to be continued

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8