Update 9 octombrie

4. Mentors’ perspective – Digital Identity Technical Bootcamp

Radu

În primul rând, mi-au plăcut internii deoarece au început cu un vibe super fain și cu o dorință imensă de a învăța. Au fost super receptivi și chiar cred că s-au chinuit și și-au dat tot interesul să acumuleze amalgamul de informații primit. În privința mea, pot să zic că a fost o experiență super, de unde am avut și eu foarte multe de învățat și cred că asta m-a ajutat atât dpdv soft skills, dar și tehnic. Cred ca a fost un win-win din amân2 părțile. 🙂

“So, keep up the good work!”

Gicu

Cum a fost pentru voi experiența pregătirii și susținerii bootcampului? 

[G]: Nu a fost ușoară organizarea, în special într-o perioadă foarte activă pentru noi, însă îmi place ce a ieșit și ceea ce am reușit să facem ca echipă de pregătire.

Cum au fost participanții?

[G]: Au fost foarte descurcăreți, mai mult de atât chiar activi, astfel încât pe Git reușeau să meargă cu exercițiile practice înainte de a reuși eu să le prezint. Au fost, din acest punct de vedere, cu adevărat proactivi.

Ce a însemnat pentru voi ca echipă toată experiența de mentorat?

[G]: A fost o consolidare a cunoștințelor, plus o organizare a acestei informații în materiale reutilizabile (destul de frumoase și cu multă practică la final, gata să fie folosite și într-un alt bootcamp). Prezentarea în pereche mi-a placut destul de mult, eu și co-facilitatorul ne completam foarte bine. 

Ce ați învățat despre voi după organizarea programului și ce rămâne acum la final, în urma lui?

[G]: Mi-am reconfirmat că o pregătire bună nu se face peste noapte, așa cum se întâmplă și în proiecte de altfel 🙂, iar prezentarea în paralel poate aduce chiar rezultate foarte bune. E important ca mesajul să ajungă la destinatar cât mai structurat și ușor de urmărit. Zic că nouă ne-a ieșit! 😊

Dani

Cum a luat naștere ideea de a genera bootcampul ITSS și care a fost feeling-ul la început?

[D]: “It always seems impossible until it’s done” definește felul în care a luat naștere bootcampul ITSS. Ideea a pornit din nevoia de a ne mări echipa cu oameni talentați, pasionați, care să fie deja enablați pe tehnologiile pe care livram proiecte în spațiul de Digital Identity. Din cauza faptului că piața este mai mică în aceasta zonă căutată de noi, ne-am gândit la a organiza un bootcamp cu predare intensivă. Recunosc că ideea organizării bootcampului, venind undeva la începutul instaurării stării de carantină, m-a făcut să fiu puțin sceptic – mă gândeam că va fi greu să putem share-ui toată baza de informații pe care ne-o propusesem, în sesiuni 100% online, să ținem atenția participanților focusată continuu pe ceea ce avem noi de share-uit, respectiv că vom putea avea rezultatele pe care ni le propusesem. Însă cele două luni cu e-întâlniri zilnice aveau să îmi schimbe aceasta percepție…

Cum a fost pentru voi experiența pregătirii și susținerii bootcampului?

[D]: A fost un proces intens și cu mult efort de echipă din partea noastră, cu atât mai mult cu cât ne-am ocupat de pregătirea lui în paralel cu livrarile proiectelor pe care le aveam în derulare. Chiar dacă era vorba de 2 luni de prezentări, a fost un challenge să încadrăm toate informațiile pe care ne doream să le transmitem către participanți. Odată ce ne pornim în a gândi un proiect, vrem să fie cel mai bun proiect; așa am luat și bootcampul, ne doream să venim cu toate informațiile către ei, însă ne-am uitat la constrângerea de timp, am început să prioritizăm, iar unele subiecte au fost aprofundate, în general cele pe care le foloseam cel mai des în proiecte, iar altele doar prezentate ca și concepte high level.

Încă de la început am vrut să fie o experiență cât mai hands-on, care să conțină multe lucruri practice și cât mai puțină teorie neaplicată. De asemenea, am creat numeroase demo-uri pe tot parcursul programului, care să simuleze cât mai multe ipostaze real-life de proiect.

Cum au fost participanții?

[D]: Privind puțin în retrospectivă, consider că numărul de participanți a fost optim, astfel încât fiecare dintre ei să primească maximum de valoare, iar noi, trainerii, la rândul nostru, să nu fim compleșiți. Am simțit o energie bună încă de la primele discuții cu ei. Mi-a plăcut maxim faptul că, deși rulam într-un setup 100% online, ei reușeau să rămână concentrați și focusați pe toată durata prezentării și să adreseze întrebări, curiozități tot timpul.

O așa punctualitate (9:30 every day!) mi-a fost greu să întâlnesc până acum! 🙂

În zilele dedicate exercițiilor se simtea “freamătul” în rândul lor, dorința de a duce la final challenge-urile primite și pentru asta primeam întrebări chiar și în afara intervalelor provizionate pentru bootcamp, ceea ce a fost o surpriză placută.

3. Ce a însemnat pentru voi ca echipă acest program?

[D]: Acest program a avut beneficii din toate punctele de vedere – unul dintre ele, foarte important de altfel, a fost acela că ne-am dezvoltat, toată echipa implicată în aceste 2 luni, faine skill-uri de trainers.

Deși a venit ca un “proiect” suplimentar pe lângă toate celelalte care trebuiau livrate în perioada asta, echipa s-a mobilizat frumos și chiar a făcut extra miles pentru a ne putea încadra cu pregătirile și pentru a putea oferi maximum în timpul sesiunilor pe care aveam ownership.

Am descoperit că putem să avem și răbdare. 🙂

4. Ce ați învățat despre voi după organizarea lui și ce rămâne acum la final, în urma lui?

[D]: Feelingul de acum, de la final de program, este unul tare fain; ne bucurăm că am reușit să oferim două luni de knowledge, tips & tricks, experiențe, zicem noi bogate, și cu un nivel calitativ ridicat, către un grup frumos de participanți.

Marian

Pentru noi, ca traineri, experiența a început mult mai devreme, undeva în Aprilie. Era vorba de o inițiativă ce își propunea să atraga posibili noi colegi, care în urma bootcamp-ului să capete o bază de cunoștințe esențiale pentru zona de digital identity – domeniu cu o creștere foarte mare în urma accelerării digitalizării, consecință a pandemiei ongoing. Am încercat să condensăm într-o perioadă relativ scurtă, de 2 luni, cât mai mult conținut interesant în lecții interactive și utile.

Eu personal nu aveam o experiență foarte mare ca trainer înainte de bootcamp – obișnuiam să prezint pentru alți colegi diverse aspecte tehnice, pe anumite subiecte punctuale. Recunosc că am început cu emoții, mai ales pentru că inițial speram că situația cu pandemia se va stabiliza și vom ține bootcamp-ul de la sediul companiei. Ulterior, a fost luată decizia de a ține totul remote și, neavând idee cum va decurge tot programul de două luni în acest format, emoțiile au fost amplificate. A fost o provocare să ținem și training-urile și proiectele în paralel în toată perioada asta. 

Satisfacția a fost însă foarte mare când am realizat că procesul de selecție a bootcamperilor a fost un succes. Bootcamperii s-au dovedit a fi super smart, implicați și interesați de subiectele prezentate în traininguri, mai ales în exerciții, prindeau rapid lucruri destul de complexe de care nu mai auziseră. Din acest punct de vedere, participanții au fost cu mult peste așteptările mele inițiale și am fost foarte plăcut surprins.

Pe durata acestui bootcamp am învățat și noi, ca traineri, multe lucruri pe care înainte nu le știam. Am căpătat, de asemenea, experiență și încredere pe partea de prezentări. Sperăm că procesul a fost util pentru toți bootcamperii și că aceștia au acumulat o bază reală de cunoștințe despre domeniul digital, programming, scripting etc. – lucruri pe care, dacă nu le aplici într-un context real, sunt greu de înțeles complet doar din cunoștințe teoretice.

…to be continued

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8