Update 12 noiembrie

6. Mentors’ perspective: Smart Academy for BA & PM

Alexandra

Experiența mea în Smart Academy a început cu o teamă, o timiditate în a fi Mentor pentru un alt/a coleg/a. Nu am avut încredere în mine că pot face asta, a fost ceva de genul: “nu am timp, însă ITSS are nevoie de mine, Gabriela are nevoie de mine … let’s do it! I’ll go with the flow … I’ll learn something new for sure … along with the interns. You are never too good at your job, continuous learning/upgrade is the key”.

Am mai făcut asta în trecut, însă din umbră, fără presiune/ deadlines sau quality checks.

Aceasta a fost prima experiență de mentor într-un context oficial, organizat și în lumina reflectoarelor. Asta m-a speriat cel mai mult.

Mi-a plăcut vibe-ul adus de colega mea Bogdana, are o pozitivitate dusă la extrem care m-a ținut în priză și m-a impulsionat, m-a ajutat să îmi depășesc limitele într-o perioadă extrem de grea și în același timp foarte aglomerată. 

Am redescoperit în mine răbdarea pe care credeam că nu o mai am, plăcerea de a învăța pe cineva, de a împărtăși din experientele mele (bune sau rele). 

Bogdana este .. like a ‘sponge‘: pasionată/dedicată, implicată în echipă/progress, are chimie cu echipa Harp Vacay. Concluzionând: are calitatile unui viitor PM de success!

În contextual actual … deși încă nu ne-am cunoscut live … pot spune că ne-am împrietenit, am ajuns la o comunicare sinceră și transparentă, ne dam ușor feedback: #WeAreTeam

We are not a team only because we work together. We are a team because we respect, trust, and care for each other!

❤️

O zi faina all!

Alexandra

Elena

Totul a început când am aflat că în cadrul companiei se va desfășura programul de internship Smart Academy 2.0, pentru al doilea an consecutiv, și faptul că anul acesta vom înființa programe de internship și pentru rolurile de BA, PM, UX, spre deosebire de anul trecut, când s-a pus accent pe rolurile tehnice. 

M-am bucurat la auzul acestei vești, și am început să mă gândesc serios dacă pot să ajut și să particip în calitate de mentor pentru noii colegi. Prima mea reacție, când am fost întrebată dacă doresc să mă implic, a fost: 

“Gabi, chiar crezi că eu aș putea să-i învăț pe alții această meserie? Who? Me? No way, Jose….” 

Răspunsul Gabrielei m-a determinat să îmi doresc să încerc. Am simțit că e datoria mea să întorc oportunitatea pe care eu am primit-o la rândul meu, atunci când mi-am început cariera la o altă companie.  

Cea mai mare provocare a fost faptul că am fost nevoiți să desfășurăm acest program de internship în totalitate online. Acest lucru a limitat, printre altele, și oportunitatea internilor de a face “shadowing” și de a observa cum se desfășoară activitatea de zi cu zi în proiectele noastre. 

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Faptul că a fost o experiență benefică pentru toată lumea implicată: mentori, interni, organizație. 

Ca mentor, am avut ocazia să cunosc oameni minunați, ambitioși și dornici să învețe, care au adus un suflu proaspăt în echipă. În cadrul procesului de pregătire a materialului de învățare, am avut oportunitatea de a-mi sedimenta anumite cunoștințe, unele noi, altele pe care nici nu știam că le am. Cred că prin această experiență mi-am îmbunătățit abilitățile de comunicare, organizare și încrederea în ceea ce fac. 

Internii au reușit să învețe foarte multe lucruri într-un timp relativ scurt și ne-au depășit așteptările. 

La nivel de organizație, ne-am revizut și îmbunătățit procedurile interne de desfășurare a activității de analiză de business, cât și procesele de învățare și evoluție în cadrul companiei. 

Sunt foarte mândră de realizările întregii echipe Smart Academy 2.0! You rock!

🌞

Regards, 

Elena

Gabriela

Cariera mea a început cu un internship, care a contribuit foarte mult în dezvoltarea mea, așa că mereu mi-am dorit să creez această oportunitate pe piață, în care și alți juniori să aibă ocazia să învețe și să primească un rol de project manager, business analyst sau graphic designer fără a avea x ani de experiență. În general, internship-urile oferite de alte companii sunt tehnice și nu se concentreaza pe aceste 3 roluri, care sunt cheie pentru succesul proiectelor. 

Cel mai mult mi-a plăcut că am putut construi de la zero acest concept și am urmărit împreună cu super-mentorii să le creăm un context în care internii să învețe cât mai mult, să se dezvolte și să pună în practică teoria. Strategia noastra a fost “learning by doing” și suntem fericiți să vedem că a funcționat. Am descoperit în noi un bagaj mare de informații pe care le-am dat mai departe, am făcut atât mentoring, cât și coaching cu colegii și am avut satisfacții mari cu fiecare reușită a lor.

Cum sunt internii? Magnifici! 😊 Bogdana, Maria și Alex ne-au depășit așteptările pe care le-am avut la începutul acestui drum și credem în potențialul lor și în cariera de succes pe care o vor avea. Nu a fost ușor să creăm relații în online, să facem sesiuni de training, learning, sharing, shadowing sau handover pe Teams, însă am reușit să trecem de ecrane și să ajungem unii la ceilalți. 

Ca si lead al echipei, sunt mândră de mentori și interni, sunt fericită de rezultat și abia aștept să organizam alte internship-uri în care să aplicăm ce am învățat în acest an. 

Care a fost rețeta? Nu știu să spun, ne-a venit natural. E super-puterea noastră!

👼

Mulțumim,

Gabi

…to be continued

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8